Zoek Artiest

Artiesten

Kay de Jong

  • acteur
  • cabaretier
  • kindervoorstellingen
  • presentator
  • schrijver

Biografie

Kay de Jong (1985) is theatermaker, acteur, docent en schrijver.

Hij had een vliegende start toen hij in 2009 afstudeerde aan de Theaterkade. In 2011 stond hij met zijn cabaretduo Rauw Spul in de finale van het prestigieuze Leids cabaretfestival. En direct opgepikt door impressariaat Puuree touren zij nu met hun avondvullende voorstelling ‘Dad Named Sue’ door heel Nederland. (www.rauwspul.nl)  De 2e voorstelling, ‘Wildgroei’ is intussen in de maak. 
 
Naast Rauw Spul speelt en schrijft Kay bij Theatergroep Zwerm (www.theatergroepzwerm.nl) voorstellingen voor het basis- en middelbaar onderwijs. Hij speelt al sinds 2009 in de voorstelling ‘Close’ en schreef mee aan basisschoolvoorstelling ‘Kriebels’. In januari 2013 ging de middelbare schoolvoorstelling ‘I-Social’ in premiere. Een voorstelling over de lol en gevaren van Social Media. Voor I-Social schreef Kay de scripts voor zowel het voorgezet onderwijs als de basisscholen. 
Daarnaast speelde hij bij ‘Theater Thot’ de scholenvoorstelling Private Chat, over de gevaren van webcammen.
 
Kay is ook aangesloten bij de TheaterChallenge (www.theaterchallenge.nl) , een concept waar op scholen in 1 dag een voorstelling uit de grond gestampt wordt. Hij combineert hier zijn docent- en filmnerdkwaliteiten in  de Film/Video workshop. 
 
Verder speelt Kay veel locatievoorstellingen met ArtoLoco (www.artoloco.nl). Zo deed hij mee aan het kerstspektakel ‘de Pontbaas’, 2e WereldOorlogsvoorstelling ‘Luchtwachters’, Boekpresentatie ‘Motion Control’ en een hele rits museumnachten. 
En hij is ook nog technicus bij theatergroep Oeloek. (www.oeloek.nl
En leuk met kinderen.
En gebruiksvriendelijk.
En Co2 neutraal.