Zoek Artiest

Artiesten

Omar Ahaddaf

  • cabaretier

Biografie

Toen Omar klein was had hij maar een droom: Allochtoon worden. Zeven jaar geleden kwam hij naar Nederland om een uitkering te scoren maar het is hem niet gelukt, dan maar stand-up comedy, dacht hij.
 
In Marokko heeft hij de theater opleiding gedaan op het Frans instituut en ook heeft hij een one-man show gehad op de universiteit. Hij werd zelfs uitgenodigd voor het TV programma 'De Future Stars'.
 
In Nederland leerde hij al snel de taal waarna hij zich aanmeldde voor de Amsterdamse Theater Academie, waar hij 2 jaar aan gestudeerd heeft.
 
Na zijn studie speelde hij samen met Hakim van Sesamstraat in het stuk "Mohamlet en De Nieuwe Kleren van de Keizer" waarmee hij heel het land heeft bezocht. Dit jaar tourt hij weer met Hakim door het land en nu met de voorstelling "Achmed van Oranje". Omar behaalde in 2006 bij het Knock Out Comedy Festival de tweede plaats, maar volgens de krant zou hij de winnaar moeten zijn. Op het Leids Cabaret Festival 2012 wist Omar zowel de jury- als de publieksprijs op zijn naam te zetten!
 

Voorstelling

GrenzeloosIn de hilarische voorstelling Grenzeloos vertelt Omar Ahaddaf hoe hij twaalf jaar geleden, op zoek naar zichzelf, in Nederland belandde en jaren in de illegaliteit doorbracht. Omar wilde dolgraag als cabaretier in het theater staan en had samen met zijn vader de droom om ‘allochtoon’ te worden!  


Grenzeloos is een persoonlijke voorstelling waarin Omar Ahaddaf vertelkunst, stand-up comedy, muziek en theater laat samenkomen. Een voorstelling die grenzen wegneemt, je out-of-the-box laat denken, laat relativeren, andere perspectieven toont en vooral laat dromen..

10 jaar geleden won Omar de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 2012 ontving hij zowel de jury- als publieksprijs op het VARA Leids Cabaret Festival. De jury omschreef hem als: “Gedurfd. Iemand die iets te melden heeft, iemand met een statement; warm en innemend.”

Cabaretteketet 2016-2017 met Omar Ahaddaf