Zoek Artiest

08.10.2016 - Hakken in het zand - Utrecht

Omar Ahaddaf

Grenzeloos


Aanvang: 20:00 uur

Adres Hakken in het zand

Oudegracht 99

 

Grenzeloos

Opzoek naar zichzelf, belande Omar in Nederland als illegaal. Omar wilde graag op de planken staan en samen met zijn vader had hij de droom om allochtoon te worden. Nadat Omar kort op tv verscheen in Marokko wilde hij graag naar de theater academie in Parijs. Toen dit plan mislukte is hij doorgereisd naar Nederland, het land van tolerantie en vrijheid.

 

Grenzeloos is een persoonlijke voorstelling waar vertelkunst, stand-up, muziek en theater samenkomen. Grenzeloos is kunnen dromen, uit de box denken, de kunst van het relativeren en durven kijken vanuit andere perspectieven.

 

Uiteindelijk zijn de dromen van vader en zoon vervult. Kom maar eens binnenshuis kijken.

 

Toen Omar klein was had hij maar een droom: Allochtoon worden. 12 jaar geleden kwam hij naar Nederland om een uitkering te scoren maar het is hem niet gelukt, dan maar stand-up comedy, dacht hij.

 

In Marokko heeft hij de theater academie gedaan op het Franse instituut en  hij heeft een one-man show gehad op de universiteit. Hij werd zelfs uitgenodigd voor het TV programma 'De Future Stars'.
 

In Nederland leerde Omar hij al snel de taal waarna hij zich aanmeldde voor de Amsterdamse Theater Academie. Na zijn studie speelde hij samen met Hakim van Sesamstraat in het stuk "Mohamlet en De Nieuwe Kleren van de Keizer" waarmee hij heel het land heeft bezocht. Daarna tourde hij weer met Hakim door het land, maar dit keer met de voorstelling "Achmed van Oranje". Omar behaalde in 2006 de publieksprijs Bij AKF en  bij het Knock Out Comedy Festival de tweede plaats, maar volgens de krant zou hij de winnaar moeten zijn. Op het Leids Cabaret Festival 2012 wist Omar zowel de jury- als de publieksprijs op zijn naam te zetten.Grenzeloos

In de hilarische voorstelling Grenzeloos vertelt Omar Ahaddaf hoe hij twaalf jaar geleden, op zoek naar zichzelf, in Nederland belandde en jaren in de illegaliteit doorbracht. Omar wilde dolgraag als cabaretier in het theater staan en had samen met zijn vader de droom om ‘allochtoon’ te worden!  


Grenzeloos is een persoonlijke voorstelling waarin Omar Ahaddaf vertelkunst, stand-up comedy, muziek en theater laat samenkomen. Een voorstelling die grenzen wegneemt, je out-of-the-box laat denken, laat relativeren, andere perspectieven toont en vooral laat dromen..

10 jaar geleden won Omar de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 2012 ontving hij zowel de jury- als publieksprijs op het VARA Leids Cabaret Festival. De jury omschreef hem als: “Gedurfd. Iemand die iets te melden heeft, iemand met een statement; warm en innemend.” 

30 minuten uit de voorstelling Grenzeloos