Politiek + JIJ = Fresh!

Politiek + JIJ = Fresh! slaat een brug tussen lokale politici en middelbare scholieren.

FreshAcademy™ organiseert debatten op scholen die net iets verder gaan dan een standaard debat. We laten de leerlingen zelf stellingen voorbereiden over onderwerpen die ZIJ interessant vinden, maar wel met behulp van een leerkracht. Het verschil is dat ze daarna niet met elkaar in debat gaan over deze onderwerpen maar met wisselende lokale politici. Mocht één van de stellingen over het openbaar vervoer gaan, is het wel extra interessant om hierover in debat te gaan met de wethouder Verkeer, Vervoer en infrastructuur.
 
De politici bereiden zelf ook een stelling voor op het vlak van hun portefeuille om zo de mening van de leerlingen hierover te krijgen. Eén van onze professionele debatleiders voert de debatten aan.
 
Wij van FreshAcademy™ zullen actief betrokken zijn bij het hele project, jongeren actief aanzetten tot meningsvorming en het traject samen met hen evalueren. Behalve de twee klassen die het debat voorbereiden, kunnen er nóg twee klassen deelnemen als publiek. Het doel: jongeren actief bij de plaatselijke politiek betrekken. Bovendien zullen ze merken dat politici zich heus wel interesseren voor hun ideeën en interesses.

Meer informatie op www.freshacademy.nl