'S-cool – een voorbeeldrollen project

Vroeg opstaan, stilzitten en huiswerk maken.

Natuurlijk vinden jongeren school niet altijd even leuk. Maar hoe maak je verveelde pubers duidelijk dat het wél belangrijk is?

 

Niet op een schoolse manier, maar via rolmodellen en voorbeeldfiguren. Mensen die in de ogen van de jongeren CÓÓL zijn. In een periode van zes weken komt er drie keer een duo, bestaand uit o.a. bekende acteurs, schrijvers, rappers en comedians, langs in de klas. Voorbeelden zijn Humberto Tan, Roué Verveer of Najib Amhali die ineens voor de neus van de leerlingen zitten en vertellen over hun ervaringen met school, hun ambities, idealen en wat ze van het leven verwachten.

 

Zij vertellen wat ze hebben moeten doen en – vooral – moeten laten om aan de top te komen. Hun achterliggende boodschap: iedereen kan wat bereiken als je er maar hard genoeg voor wilt werken. En vooral: haal je diploma! Niet omdat ze met het vingertje willen wijzen, maar om duidelijk te maken dat je dan iets hebt om op terug te vallen. Het wordt op een speelse manier gebracht, maar heeft wel degelijk een duidelijke boodschap.

Meer informatie op www.freshacademy.nl